onsdag, juni 15, 2005

Brevet från SiV

I förra veckan damp det ner ett brev i brevlådan från SiV det vill säga från Sjukvårdspartiet i Värmland. I informationen från SiV som kallas ”Svart på vitt från SiV” berättar partiet om vad partiet hunnit göra för ett bättre landsting sedan valet 2002. Siktet är också inställt på valet nästa år.
På fyra sidor beskrivs de goda resultaten redan efter de första åren i landstingsledningen, bland annat njurdialysavdelning i Torsby, ”ballongsprängning” i Karlstad och om den nya närsjukvården i Säffle och Kristinehamn. Fine!
Självklart har alla partier rätt att skicka ut information och reklam för sitt parti. Det tillhör ju demokratin. Jag saknar dock några viktiga saker i SiV:s brev som man tydligen glömde. Det är att SiV inte har gjort detta på egen hand. SiV ingår i en majoritet tillsammans med moderater, folkpartister, centerpartister och kristdemokrater. Vad jag vet så är det dessa partier tillsammans som åstadkommit det som SiV beskriver i sin folder. Det hade varit klädsamt om detta hade framkommit någonstans i SiV:s brev till invånarna i Värmland.

2 Comments:

At 3:34 em, Blogger K A S said...

Och vad väntar oss sjuka

Två citat från moderaternas chefsbloggare Littorin

"Min enkla slutsats är att om 65 procent är okej efter 12 månader så måste det också vara okej efter 6 månader. Så stort hot mot välfärden är det inte, hela vårt pensionssystem är ju uppbyggt på den nivån. Och kan en pensionär klara sig på 65 procent av lönen måste också en långtidssjukskriven kunna göra det."


"En medbloggare i cyberrymden kallar sig globaljuggler. Bakom signaturen står Henrik Hansson som jobbar på centerns riksdagskanli. Han har skrivit ett klokt inlägg om arbetslinjen och ersättningsnivåerna på sin blogg som jag vill rekommendera. Kolla här."


Så låt oss räkna med det "kloka" sättet som underlag.

Enligt parti-ledardebatten i riksdagen är det 17% står utanför arbetsmarknaden. Eftersom de moderaterna med stödpartier lovat de som arbetar en tusenlapp mer i månaden netto, som skall finansieras av bidragstagarna, så skall de som är sjuka, arbetslösa och förtidspensionerade betala netto / månad (8300 / 1,7 ) = 4800 kr

För att bidragstageren i Henriks exempel skall kunna bidraga med ett netto på 4800 kr per månad måste man sänka nivån från 80% till 46%

Så hur skall man tänka och räkna på föjande exempel

"det hjälper inte att sänka ersättningen till 65 % det skapar bara mer ohälsa. min mamma är förtidspensionär och har 64 % i månadern och lever på 6000 kr ut. hon mår dåligt att ha så lite att leva av och inte kunna göra något, för sig själv och måste be andra om pengar. är det som Moderaterna vill att individer skall må sämre för de har blivit sjuka?
Avsändare: ru1980@spray.se"

Det här citatet är hämtat från moderaternas blogg ... ska hon få 1200 kronor i månaden .. eller får vi vara solidariska och sänka ersättningen i mitt första exempel så den blir lägre än 46%

Mycket vänliga hälsningar

K A S

PS Då jag till skillnad från universitetsekonomen och moderatledaren bara har 9 årig folkskola bakom mig så skulle jag uppskatt att den som hittar fel i underlag eller beräkning upplyser om detta på http://bloggarna.blogspot.com/
eller till mig direkt kjell@ocw.nu

 
At 5:46 em, Blogger jonathan904aubrey said...

damn good blog, check out mine http://juicyfruiter.blogspot.com, comments always welcome!

 

Skicka en kommentar

<< Home