onsdag, juni 15, 2005

Brevet från SiV

I förra veckan damp det ner ett brev i brevlådan från SiV det vill säga från Sjukvårdspartiet i Värmland. I informationen från SiV som kallas ”Svart på vitt från SiV” berättar partiet om vad partiet hunnit göra för ett bättre landsting sedan valet 2002. Siktet är också inställt på valet nästa år.
På fyra sidor beskrivs de goda resultaten redan efter de första åren i landstingsledningen, bland annat njurdialysavdelning i Torsby, ”ballongsprängning” i Karlstad och om den nya närsjukvården i Säffle och Kristinehamn. Fine!
Självklart har alla partier rätt att skicka ut information och reklam för sitt parti. Det tillhör ju demokratin. Jag saknar dock några viktiga saker i SiV:s brev som man tydligen glömde. Det är att SiV inte har gjort detta på egen hand. SiV ingår i en majoritet tillsammans med moderater, folkpartister, centerpartister och kristdemokrater. Vad jag vet så är det dessa partier tillsammans som åstadkommit det som SiV beskriver i sin folder. Det hade varit klädsamt om detta hade framkommit någonstans i SiV:s brev till invånarna i Värmland.