tisdag, augusti 15, 2006

Trevlig valupptakt i Årjängsskogarna i måndags

I går kväll (måndag 14/8) samlades vi kristdemokrater i Värmlands distriktsstyrelse och toppkandidater till valupptakt. Samlingen hölls i Leverhögen utanför Årjäng. Värdar för kvällen var Agneta och Lennart Nilsson, som själva är aktiva kristdemokrater. Kvällen ägnades åt en sista genomgång av valorganisationen samt
partiets viktigaste frågor inför valet. Vi åt också god mat och hade trevliga samtal.

Mycket koncentrerat menar vi att familjen ska stödjas inte styras.Det handlar om valfrihet. De flesta av dagens föräldrar önskar att de kunde tillbringa mer tid med barnen. Därför vill vi kristdemokrater bland annat införa ett kommunalt vårdnadsbidrag. Alltför många värmlänningar saknar arbete.Därför måste företagande och entreprenörskap uppvärderas.Sänk också arbetsgivaravgiften vid nyanställning av den som varit utan jobb en längre tid. Det behövs också en ny politik som garanterar en trygg och värdig äldreomsorg. Vi kristdemokrater vill införa en värdighetsgaranti som ger besked om vad som kan krävas av äldreomsorgen.

Andra viktiga frågor för oss i Värmland är fastighetsskatten, drivmedelskatten samt rovdjurspolitiken men de återkommer jag till.