söndag, december 23, 2007

Drömmen om en vit jul

Typiskt att det idag blir någom grad varmare på våra breddgrader vilket gör att den vackra rimfrosten försvinner från träden. På marken ligger ett mycket tunt lager av frost vilket gör att vi kan prata om en vit jul.

Jul ja. Efter några vändor på stan vill jag nästan ropa; Stoppa hysterin! Ja, jag vet jag är en del av den. Alla ser bara så trötta ut. Kanske för att det är så mycket som ska hinnas innan jul. Kanske för den mörka årstiden. Kanske för att terminen är slut. Jag vill bara uppmuntra till att stanna upp ett ögonblick för att reflektera över julens budskap och innebörd. Ta tid för samtal och gemenskap. Ta tid för julevangeliet. Nu tillbaka till den vita julen igen.

Många barn drömmer om en vit jul. En jul där det finns kärlek och närhet, där tomten kommer med paket, och där snön lyser upp den mörka vinterkvällen. Drömmen om en vit jul innebär också en dröm om att tomten inte ska lukta sprit, att mamma inte ska gråta och att lillebror ska slippa stryk efter att pappa delat ut klapparna och börjat halsa i flaskan han gav till sig själv. i julklapp För tusentals barn är julen inte den glädjens högtid som den borde vara. Julens budskap om fred och frid är för många barn en illusion som inte stämmer överens med verkligheten.

Sverige är fullt av egoistiska föräldrar som prioriterar sig själva framför sina barn, eftersom de hellre dricker sig redlösa än ger sina barn den kärlek och uppmärksamhet som de har rätt till. Låt barnen få en vit jul!

GOD JUL!