fredag, mars 17, 2006

Bögfaktorn på gång

På söndag kväll är det dags för Dokument Inifrån igen på SVT. På söndag en timme om kristdemokraterna. I ett antal månader har det filmats och intervjuats hos oss kristdemokrater i Riksdagen.

På SVT:s hemsida får vi lite information om programmet. "Göran Hägglund blev partiledare mitt i den hårdaste konfrontationen mellan politik och religion på mycket länge. Plötsligt demonstrerade kristna för rätten att fördöma homosexualitet.
Kristdemokraternas partiledning har under de senaste åren mött en betydligt mer högljudd kristen opposition i Sverige. De tycker att kristdemokraterna slagit in på fel väg och vill att partiet tydligare tar ställning i moralfrågorna."


Självklart ska vi ha en fri granskning av alla partier och vad vi uträttar. Som programinformationen nu ser kommer det att handla om andra saker. Det viktigaste är att examinera partiet för det politiska programmet och vad vi drivit för frågor i Riksdagen. Det går som bekant att göra på månnga sätt. Gå in och läs våra riksdagsmotioner. Läs protokollen från riksdagsdebatterna. Det är väl på det sättet man får reda på var partiets står både i samhällsfrågorna och våra aktuella ställningstaganden i etiska och moraliska frågor. Eller?

(Ps. Vad bra att internet finns så att alla kan söka egen information om till exempel kristdemokraterna.Ds)